Tuesday, May 4, 2010

Ο ΟBAMA ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

 O πρόεδρος Barack Obama το Σάββατο πίεσε το συνέδριο για τη γρήγορη δράση στα μέτρα για να περιοριστεί η πολιτική διαφήμιση από τις εταιρίες και τα Εργατικά Συνδικάτα, λέγοντας ότι «τουλάχιστον η ακεραιότητα της δημοκρατίας μας» είναι σε κίνδυνο.Η νομοθεσία που εισάγεται στο συνέδριο αυτή την εβδομάδα θα απαιτούσε ότι οι εταιρίες και οι ενώσεις προσδιορίζονται στις πολιτικές αγγελίες που πληρώνουν για και ότι ο κύριος εκτελεστικός ή άλλος κορυφαίος ανώτερος υπάλληλος δηλώνει ότι «εγκρίνω αυτό το μήνυμα.»Τα μέτρα είναι σε απάντηση σε μια απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου 5-4 τον Ιανουάριο που υποστήριξε τα δικαιώματα Πρώτων Τροπολογιών αυτών των ομάδων να ξοδεψουν τα χρήματα στις αγγελίες εκστρατείας, ενισχύοντας κατά συνέπεια τη δυνατότητά τους να επηρεάσουν τις ομοσπονδιακές εκλογές.O Obama χτύπησε την απόφαση τότε, το δικαστηρίου είχε δώσει ένα «πράσινο φως σε μια νέα άτακτη φυγή των χρημάτων πρόσθετος-ενδιαφέροντος στην πολιτική μας» και τη δέσμευση να εργαστεί με το συνέδριο σε μια «ισχυρή απάντηση» στην απόφαση.
Με τις ενδιάμεσες εκλογές Νοεμβρίου που εμφανίζονται, ο  Obama  όπως ειπώθηκε στο εβδομαδιαίο  ραδιόφωνο και τη διεύθυνση Διαδικτύου του ότι ήταν σημαντικό η  πράξη των  συνεδρίων να εξασφαλιστεί γρήγορα και  ότι οι φωνές των αμερικανικών δεν πλήττονται   από  εταιρίες και άλλα ειδικά ενδιαφέροντα.Ο Πρόεδρος είπε οι προτάσεις θα έδιναν στους ψηφοφόρους τις σημαντικές πληροφορίες πρέπει να αξιολογήσουν τις αξιώσεις στις αγγελίες που πληρώνονται από τις «σκιερές επιτροπές εκστρατείας,» εταιρίες και ειδικά ενδιαφέροντα. Είπε ότι θα πάλευε για να τις  δει να γίνουν νόμος.
«Τώρα, φυσικά, κάθε οργάνωση έχει κάθε δικαίωμα σε αυτήν την χώρα να καταστήσει τις φωνές τους ακουσμένες,» Obama εν λόγω. «Αλλά οι αμερικανικοί άνθρωποι έχουν επίσης το δικαίωμα να ξέρουν πότε κάποια ομάδα όπως «τους πολίτες για το καλύτερο μέλλον» χρηματοδοτείται πραγματικά εξ ολοκλήρου από «τις εταιρίες για την πιό αδύνατη παράλειψη. Οι προτάσεις επίσης θα έφραζαν επίσης τις ξένος-ελεγχόμενους εταιρίες και τους κυβερνητικούς αναδόχους από τη κατανάλωση χρημάτων στις ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ εκλογές και θα απαγόρευαν τα πολιτικά έξοδα από τις επιχειρήσεις που δέχτηκαν τα χρήματα κυβερνητικής εγκατάλειψης σκάφους. Οι εταιρίες και οι ενώσεις πρέπει επίσης να αποκαλύψουν τα εκστρατεία-σχετικά έξοδα στους ιστοχώρους τους και να εκθέσουν τέτοια έξοδα στους μετόχους και τα μέλη.
Τα μέτρα είναι απίθανο να γίνουν νόμος χωρίς μια πάλη.
Ο δημοκρατικός ηγέτης της Συγκλήτου, Mitch McConnell του Κεντάκυ,  ένας διακαής αντίπαλος της τοποθέτησης των ορίων στα έξοδα εκστρατείας, επέκρινε τους λογαριασμούς ως περισσότερους για το πλεονέκτημα εκλογής από τη διαφάνεια, την υπευθυνότητα ή την καλή κυβέρνηση. Σημείωσε  δε ,δύο από τους δημοκρατικούς χορηγούς, το τσοκ Schumer Sen της Νέας Υόρκης και  για το ύφασμα. Ο Chris Van Hollen της Μέρυλαντ, οδήγησε την προσπάθεια να εκλέξει τους δημοκράτες στο συνέδριο.Το Αμερικανικό  εμπορικό επιμελητήριο επίσης έχει υποσχεθεί να παλέψει τις προσπάθειες «στο ρύγχος ή να δαιμονοποιήσει» τις ανεξάρτητες φωνές στη διαδικασία εκλογών.
Οι νομοθέτες είπαν ο στόχος ότι τους είναι να έχει τη νομοθεσία για τα βιβλία μέχρι τις 4 Ιουλίου, για να εφαρμοστεί πριν από τις 2 Νοεμβρίου η εκλογή.

Στο δίκτυο:
Διεύθυνση Obama: www.whitehouse.gov

No comments:

Post a Comment