Saturday, May 22, 2010

ΚΑΤΑΨΥΧΟΥΝ ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΦΥΛΑΧΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Μία εταιρίαη (Alcor Life Extension Foundation) στην Αριζόνα των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο του Σκωτσνταιλ,πουλάει την ευκαιρία στην αθανασία .Μέσα στις αποθήκες 67 πτώματα,τοποθετημένα σε ατσαλένιες δεξαμενές με υγρό υδρογόνο,
περιμένουν τη μέρα που η επιστήμη θα βρεί τρόπο να τα επαναφέρει στη ζωή ( να τους αναγεννήσει ).Είναι όμως η εξαφάνιση του θανάτου πιθανή?.Ο Joseph Waynick ο πρόεδρος της εταιρίας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όταν οι φυσικοί(γιατροί ) πρώτοήθελαν να κάνουν μεταμόσχευση καρδιάς σίγουρα θα γέλαγαν μεταξυ τους λέγοντας ότι είναι αδύνατο κατι τέτοιο.Δεν έχω αμφιβολλία ότι η τεχνολογία το να επαναφέρουμε στη ζωή έναν άνθρωπο΄θα είναι εφικτή μελλοντικά.Πολλοί κρυογενετιστές βέβαια αντιμετωπίζουν την ιδέα αυτή με το σκεπτικισμό στο ότι και να υπάρξει η τεχνολογία οι τωρινοί ''ασθενείς'' δεν είναι σίγουρο ότι θα επανέλθουν πλήρως, είπε ο Michael Taylor , ένας κρυογενετιστής στην ειδικότητα της επαναφοράς οργάνων στο πανεπιστήμιο της Νότιας καρολίνας. Η ιδέα του να ξεγελάσουμε το θάνατο εγείρει πολλά ζητήματα, ηθικά,ψυχολογικά και θρησκευτικά.Αλλα ας εξετάσουμε την επιστιμονική πλευρά του πράγματος.
Ακόμα και να καταψυχθούν άνθρωποι για μελλοντική 'ανάσταση΄ δεν είναι σίγουρο ότι θα καταφέρουμε να τους επαναφέρουμε στη ζωή .Κανένας δε ξέρει τι τεχνολογία θα πρέπει να εφευρεθεί για να επαναφερθουν στη ζωή ολόκληροι οργανισμοί .Πολλές ερωτήσεις περιβάλλουν η ίδια τη διαδικασία τηςκρυοδιατήρησης . Στη κρυοδιατήρηρη , τα κύτταρα και οι ιστοί αποθηκεύονται σε ψυχρό, κρυογόνος θερμοκρασία-όπου ο μεταβολισμός και η αποσύνθεση είναι σχεδόν σταματώ-για τη μελλοντική αναγέννηση στις κανονικές θερμοκρασίες. Αλλά οι επιστήμονες από καιρό ξέρουν ότι η παγώνοντας διαδικασία δημιουργεί τα κρύσταλλα πάγου, τα οποία καταστρέφουν τα κύτταρα και τις κυψελοειδείς δομές. Μερικά έτη πριν, οι κρυογενετιστές ανακάλυψαν μια νέα διαδικασία συντήρησης, αποκαλούμενη υαλοποίηση, η οποία αποβάλλει ουσιαστικά το σχηματισμό πάγος-κρυστάλλου. Παρά το πάγωμα του ιστού, η υαλοποίηση το αναστέλλει σε ένα ιδιαίτερα ιξώδες υαλώδες κράτος. Σε αυτόν τον τρόπο, τα μόρια παραμένουν σε ένα διαταραγμένο κράτος, όπως σε ένα ρευστό, παρά τη διαμόρφωση μιας κρυστάλλινης δομής.
ΠΗΓΗ ΕΔΩ

No comments:

Post a Comment